Wiwi Heggblad och mamman Kerstin Johanssons. Foto: Jenny Widell/SVT

Domstolen ger 94-åriga Kerstin rätt

Uppdaterad
Publicerad

94-åriga Kerstin Johansson fick inget äldreboende av Norrköpings kommun, dottern överklagade och vann och nu har nästa instans beslutat att inte ta upp ärendet, vilket innebär att Norrköpings kommun tvingas backa.

När Förvaltningsrätten ansåg att Kerstin Johansson hade rätt till en plats på ett äldreboende, så vände sig Norrköpings kommun till Förvaltningsrätten, men enligt Norrköpings Tidningar så kommer Kammarrätten inte att ge frågan prövningstillstånd, vilket innebär att kommunen kommer att bli tvungen att erbjuda Kerstin Johansson en vårdplats.

– Jag tycker det är helt underbart, jag hoppas det kan hjälpa många gamla, inte bara mamma, säger dottern Wiwi Heggblad.

Flyttar till Söderköping istället

Men det här innebär inte att Kerstin Johansson kommer att flytta in på ett äldreboende i Norrköping. När hon inte fick någon plats i Norrköping så vände hon och dottern sig till Söderköping och där ordnade kommunen direkt med ett boende dit Kerstin Johansson flyttar nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.