Se de dramatiska bilderna på hur lågorna rasar Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se

Flera hus har brunnit ner i storbrand

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt sex byggnader på en gård i Vånga utanför Norrköping har brunnit ner. Inga människor har skadats men djur befaras ha brunnit inne.

Branden startade i en ladugård som var övertänd redan när räddningstjänsten kom till platsen. Branden har sedan spridit sig till ett bostadshus, en maskinhall och ett antall mindre byggnader som alla har brunnit ner.

– Det brinner överallt kan man säga. Eventuellt har en del djur brunnit inne, säger Peter Holm, inre befäl på räddningstjänsten i Östra Götaland.

Först på måndag, när polisen kan göra en undersökning, kan man ta reda på om några djur har brunnit inne. Räddningstjänsten kommer också att vara kvar på platsen till söndag morgon, men bedömer att spridningsrisken är låg.

– Det har varit gnistregn som har ramlat ner på andra boningshus och ladugårdar, där har vi styrkor och bevakar, säger Peter Holm.

Stort antal brandmän

Brandmän från tre stationer jobbade med att försöka släcka branden under lördagskvällen. Vid 21-tiden var branden under kontroll.

– Det som har brunnit har brunnit kan man säga. Vi bevakar i stort sätt, säger inre befäl Peter Holm.

Boende chockade

Räddningstjänsten larmades 16.19 på lördagseftermiddagen av grannar. Det är oklart om som bor på gården var hemma när branden startade men brandmän på plats ska ha pratat med de boende.

– De är chockade givetvis, säger Peter Holm.

Det finns inga uppgifter om personskador och det är i nuläget oklart vad som har orsakat branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.