Foto: Niklas Luks

Drunkningslarm på Glan

Uppdaterad
Publicerad

Privatpersoner har under morgonen larmat efter att de hört upprepade signaler från en trolig visselpipa vid sjön Glan.

Det pågår just nu en stor sökinsats på sjön Glan. Privatpersoner som ringt SOS Alarm vittnar om att man hört ljud från något som låter som en ”typ flytväst pipa”.

Helikoptrar och svävare

Räddningstjänsten i Östra Götaland har dyk- och räddningsenheter från stationerna i Skärblacka och Norrköping på plats vid sjön.

Sjö- och flygräddningscentralen bistår med Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 007 från Norrtälje. Sjöräddningssällskapet har två svävare från Arkösund samt Vadstena på platsen.

Räddningsenheterna har sökt av området från utgångspunkten och i två sektioner med två ytlivräddare med var sin livräddningsbräda om omfattar ett avstånd från land på cirka 2000 meter i en solfjäderform. Fyra av brandpersonalen har sökt samma område i och runt strandremsan.

Ingen funnen än

Ingen person är ännu funnen eller eventuell plats där isen är öppen. Inte heller orsaken till visselljudet har klarlagts.

Vid klockan 10.10 meddelade räddningstjänsten att man ”har nu lämnat isen och svävare samt helikopter fortsätter att söka av sjön. Om man inte finner något tecken på liv så kommer man snart att avbryta sökandet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.