Foto: SVT

Östgötarna gillar sitt bredband

Uppdaterad
Publicerad

Tack vare att ni svarat på vår enkät har vi fått veta mer om hur det ser ut när det gäller nätuppkopplingen i länet.

Totalt har nu över 40.000 gjort SVT:s Bredbandstest. Av de östgötar som svarat på vår enkät uppger nästan två tredjedelar – 64 procent – att de är nöjda eller mycket nöjda med sin uppkoppling.

”Fantastiskt bra, funkar perfekt”

Det här är några av de positiva kommentarer vi fått in från Östergötland:

#ETTSVERIGE – BREDBAND

”Vår kommun Boxholm var tidiga med fiber, det grävs överallt! Superkvalitet på linor tjänster”

Ödeshög:

”Vi bor på landsbygden och ser på nyheterna om folk på landsbygden som har dåligt internet och nästan inget alls. men här på landsbygden där vi har 7 mil till närmaste större stad och drygt en mil till närmaste samhälle så är vi jätte nöjda med bredbandet. Har 3 datorer igång, 2 telefoner med bredband igång, en platta och ett par andra apparater igång samtidigt. Har fiber i backen in till huset.”

Kisa:

”Vi har vad vi kallar ”lokalt bredband”  huvudkontor 5 mil bort, nära till service/support. suveränt tycker jag Vökby bredband håller vad de lovar och är mycket prisvärt.”

Tele2-kund i Linköping:

”Fantastiskt bra, funkar perfekt på resa och i fritidshuset som ligger utanför Virserum. 30 Mbit både i stan och djupa småländska skogen.”

Telia-kund i Söderköping:

”För fiber in i huset så fick vi betala 16500:- För grävning och indragning, sedan har vi öppet fiber och kan välja på ett flertal operatörer. Vi valde telia 250 och deras tv.”

17 procent missnöjda

Men 17 procent anger att de är missnöjda eller mycket missnöjda med sin uppkoppling mot nätet.

Telia-kund i Norrköping:

”Har försökt att få snabbare internet i många år. Har bredband 8, men får bara runt 6Mbit ner och 0,7 upp. Får inga svar från Telia om framtidsutsikter :( Tycker inte att bara landsbygden ska klaga, vi som bor i ytterområden i gamla delar av städer har mycket dåliga uppkopplingsmöjligheter. Som sagt samhället bygger ju på att vi använder mer och mer internet. Skärpning alla leverantörer.”

Tele2-kund i Skänninge:

”Jag har själv försökt förbättra mottagningen genom extra antenn och repeater till en kostnad av ca 8000 kr utan att få någon nämnvärd förbättring. Utan wifi har vi ca 0.2 Mbit/sek ned- o uppladdning. Har kontaktat Tele2 men får inte gehör. Jag räknar inte med att någon annan satsar pengar där jag bor, men vi är utan tvekan handikappade jämfört med de flesta i landet. Och det trots att vi inte har mer än 1 km till Rv50 och 2 km till Rv32.”

Bredbandsbolaget-kund i Ljungsbro:

”Betalar för 12-24 men har aldrig lyckats få mer än 7. Bredbandsbolaget är alltid mycket trevliga men har svårt att lösa problemen eftersom det är långt till basstationen och Skanova är inblandade...”

HUR PRISVÄRT ÄR DITT BREDBAND?

Gör SVT:s bredbandstest här

Gå in och gör vårt test för att se hur prisvärt ditt bredband är. Passa gärna på att dela med dig av erfarenheter, bra som dåliga, om hur ditt bredband fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

Mer i ämnet