Foto: TT

Rattfull voltade med bil

Publicerad

Bilen körde bland annat ner en lyktstolpe. Föraren misstänks nu för rattfylla.

Det var vid 02.45-tiden som räddningstjänst, polis och flera ambulanser larmades om en singelolycka på Gamla Övägen i Norrköping. Mellan rondellen vid Vilbergen och Vrinnevisjukhuset hade en bilist tappat kontrollen över sitt fordon, kört ner en lyktstolpe och kraschat in i ett vägräcke med våldsam kraft.

 I bilen satt tre personer, varav en, föraren som är i 20-års åldern nu misstänks för rattfylla. Bilen blev kraftigt demolerad och de klippas upp och de två kvinnorna som satt i bilen klagade på mindre smärtor, enligt nt.se.

I övrigt lugn natt

Februari brukar vara en lugn månad vad gäller omhändertaganden.

– I natt gjordes inga frihetsberövanden alls i länet, vilket är ganska anmärkningsvärt, säger polisens vakthavande befäl Christer Viktorsson.

De få incidenter som dock inträffade var bland annat att en person greps misstänkt för misshandel, hördes, men senare frigavs i Norrköping och att ett villainbrott skedde utanför Mantorp.

– Gärningsmännen hade tagit med sig ett skrin, de hade också ställt fram matvaror som de aldrig fick med sig, säger Christer Viktorsson.

Adam Wännman Zetterqvist

Adam.wannman.zetterqvist@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.