Spikfälla stoppade polisbilar

Uppdaterad
Publicerad

Tjvuarna kom undan efter att flera polisbilar fått punktering av utlagda fotanglar.

Polisen fick rycka ut till en stor elektronikaffär i Tornbyområdet i Linköping natten till fredag efter ett larm om inbrott.

De första polispatrullerna var på plats inom några få minuter och var ytterst nära att kunna gripa gärningsmännen i samband med att de lämnade platsen, detta gick dock om intet då ett antal polisbilar fick punktering efter att ha kört över utplacerade s.k. fotanglar.

– Det är inte helt ovanligt att man placerar ut fotanglar vid den här typen av större brott, säger Torbjörn Lindqvist vakthavande befäl vid polisen i Östergötland till SVT Nyheter Öst.

Gärningsmännen hade krossat en ruta till affären men det är ännu oklart om de fått med sig något gods då de verkar ha tappat det mesta i samband med flykten. De verkar ha varit ute efter elektronikprylar så som surfplattor och mobiltelefoner.

Gärningsmännen flydde från platsen i en svart Audi S6 av kombimodell, de körde söderut på E4.

– Vi är tacksamma för om vittnen hör av sig med iakttagelser från nattens inbrott, säger Torbjörn Lindqvist vidare.

Brottsplatsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökningen, ett antal beslag vilka inte preciseras närmare är gjorda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.