Foto: SVT / ARKIV

Stororder till Siemens

Uppdaterad
Publicerad

Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång har skrivit kontrakt på 18 gasturbiner för leverans till Thailand. I avtalet ingår även driftsättning, service och underhåll.

Turbinerna av modell SGT-800 ska installeras i nio naturgasdrivna kombicykelkraftverk vid fem olika industriområden. Och turbinerna har en total kapacitet på 1100 MW.

— Framgångarna inom det thailändska Small Power Producer Program är en viktig del i vår satsning på att öka vår marknadsandel i Asien och kring Stilla havet. SGT-800 har bäst prestanda inom sitt effektområde och klarar genom sin speciella låg-NOx-teknologi utsläppskrav inom ett brett lastområde, säger Hans Holmström, vd på Siemens Industrial Turbomachinery AB.

Det totala ordervärdet vill man inte avslöja, men det lutar mot ett par miljarder. Enligt Siemens räknar man med cirka 100 miljoner kronor per turbin, och då tillkommer även ett ordervärde på service och underhåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.