Foto: Bildbyrån

Tangnes ny tränare för LHC

Uppdaterad
Publicerad

LHC:s assisterande tränare Dan Tangnes tar som väntat över huvudansvaret för klubben. Kontraktet är på tre år. – Jag vill tro att jag är mogen att kliva upp ett pinnhål, säger han till corren.se.

Han ersätter därmed Roger Melin som förde klubben till SM-semifinal senast mot Skelelfteå.       

– All heder till Roger (Melin) och Magnus (Hävelid). Samarbetet har varit väldigt bra Jag har lite egna idéer och tankar på hur vi ska ta SM-guldet på sikt, säger han på en presskonferens på corren.se.    

Mange J ska värva

Tomas Montén och Klas Östman blir assisterande. Magnus Johansson blir ass general manager och ska hjälpa till med spelarvärvningar.

– Jag har ett stort kontaktnät i hockeyvärlden och vet vilka spelare som behövs i ett lag. Jag ska stötta Fredrik (Emvall) i rekryteringen av spelarna, säger han.

Nyförvärven Jakob Lilja och Niklas Fogström är redan klara. Klubben har en backplats ledig och letar efter fyra forwards. Flera juniorer flyttas även upp. Forwarden Anton Blomberg, målvakten Erik Källgren, och backarna Petter Hansson och Gabriel Carlsson.

”Väldigt kul”

Fogströms kontrakt är på två år, precis som Liljas.

– Det känns väldigt kul att komma till Linköping. Jag har hört att det är en väldigt bra klubb och när jag hörde att de var intresserade så kände jag att det var ett bra steg för min karriär, säger Lilja till lhchockey.eu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.