Foto: SVT

Tungt motstånd för LFC

Uppdaterad
Publicerad

De två topplagen återstår för Linköpings FC i årets damallsvenska. På söndag kommer serieledarna Eskilstuna till Linköping.

Det kunde väl inte blivit ett tuffare slut på säsongen för Linköpings FC. På söndag tar laget emot Eskilstuna hemma och 18 oktober väntar Rosengård borta. Nu var det ju bara det att Eskilstuna leder serien, Rosengård är tvåa och Linköping trea just nu.

– Eskilstuna har ett väldigt bra forwardspar som samarbetar på ett bra sätt, med ett bra djupledsspel och bra avslut. Vi behöver framförallt få stopp på de för att kunna vinna matchen, säger Maja Krantz, back i LFC.

LFC verkar ha en otroligt bra stämning i laget. Trots grå himmel och bara sju plusgrader var det idel glada miner vid fredagens förmiddagsträning.

Sista hemma för Rohlin

Söndagens match blir lite extra speciell för Charlotte Rohlin. Den blir nämligen hennes sista hemmamatch. Kroppen säger ifrån allt oftare numera och hon slutar med elitspel denna säsong.

Svensk fotboll blir dock inte av med Rohlin så lätt. Hon börjar nämligen en tränarutbildning och hoppas vara tillbaka på planerna så snart det bara går, om än i en annan roll.

Förutom att spela så kanske Rohlin ska ha uppmärksamma ögon också innan matchen. Det är nämligen Flickfotbollens dag på söndag och där finns naturligtvis framtidens fotbollstalanger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.