Foto: SVT

Misstänkte 18-åringen släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åring som suttit häktad, misstänkt för inblandning i dödsskjutningen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping, har försatts på fri fot. Det innebär att ingen längre sitter frihetsberövad för inblandning.

Kammaråklagare Helene Gestrin, som leder förundersökningen, beslutade vid femtiden på onsdagseftermiddagen att häva häktningen mot den 18-åring som är misstänkt för mordförsök i Skäggetorp i slutet av juli. Det rapporterar corren.se.

– Jag bedömer att han fortfarande är misstänkt. Men utredningsläget är sådant att det saknas häktningsskäl. Polisen har under den tid som 18-åringen suttit häktad vidtagit en hel del utredningsåtgärder i form av förhör och tekniska undersökningar, säger Helene Gestrin till corren.se.

Det var i slutet av juli som en ung Linköpingsbo sköts till döds på öppen gata i Skäggetorp i vad som beskrivs som en gänguppgörelse. Hittills under utredningens har sammanlagt 19 män delgivits misstanke om brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmord i Linköping

Mer i ämnet