Foto: SVT

Dödshotade sjukhuspersonal

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året hotade han att döda personal på Vrinnevisjukhuset. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård.

Det var i början av december som mannen i 30-årsåldern ringde till Vrinnevisjukhuset i Norrköping och hotade att skära halsen av flera ur personalen. Senare samma kväll begav han sig till sjukhuset beväpnad med kniv. Polis larmades, som grep mannen innan han hann skada någon.

Mannen själv menar att han inte ämnade skada någon utan bara ville få vård för psykiska besvär. Han hade tidigare sökt vård, men tyckte att han inte bemöttes bra utan bara blev utskriven igen. För att vara säker på att få vård ville mannen göra något drastiskt.

Nu döms han för olaga hot, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål. Domen bestämdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.