Foto: SVT

Fortsatt utredning av gängmord

Uppdaterad
Publicerad

Alla 16 personer som sitter anhållna för inblandningen i dödsskjutningen i Skäggetorp i Linköping är kvar i polisens arrest. Samtidigt ska polisen förstärka sin närvaro i stadsdelen.

– Det jag kan säga är att alla som suttit frihetsberövade sedan tidigare fortfarande sitter kvar i arresten, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik till Östnytt på torsdagseftermiddagen.

18-åring sköts ihjäl

Det var sent i måndags kväll som en 18-årig linköpingsbo sköts ihjäl på en gata i Skäggetorp. 16 personer sitter anhållna misstänkta för inblandning i mordet, bland annat den  29-årige man som själv skottskadades i skottlossningen. Samtliga anhållna nekar.

Gängmord i Linköping

– Det här är en svår utredning. Det är alltid svårt när det är mord och när det är så många inblandande. Det blir svårt för polis och åklagare att kunna styrka vad var och en har haft för roll mordet när det är i den här utredningen, säger Thomas Agnevik.

Knackar dörr

På torsdagen fortsatte polisen att undersöka föremål som tagits i beslag, bland annat tomhylsor och vapen. 

– Vi håller också förhör med de anhållna och knackar dörr i Skäggetorp. Jag har inte fått några besked om husrannsakningar, säger Thomas Agnevik.

Polisiär närvaro förstärks

Efter den senaste tidens oroligheter i Skäggetorp kommer den polisiära närvaron i stadsdelen förstärkas.

– Vi planerar för förstärkt närvaro i Skäggetorp så länge det finns behov för det. Jag vill inte avslöja hur mycket det handlar om. Någon närpolisstation är dock inte aktuellt, säger Thomas Agnevik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmord i Linköping

Mer i ämnet