Bil voltade och började brinna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern skadades allvarligt sedan han voltat med sin bil i höjd med Nyhamn på Gotland. Bilen fattade eld och var nära att kollidera med ett träd.

Strax efter midnatt på fredagskvällen inträffade en allvarlig trafikolycka med personskada på länsväg 149 nära Nyhamn. Enligt polisen körde bilen av vägen och voltade, och strax därefter fattade den eld.

– Mannen i bilen överlevde och slängde sig själv ut ur bilen. Han var väldigt chockad och skadad, säger Björn Tannfelt, vakthavande polisbefäl på Gotland till Östnytt.

När räddningstjänsten och en polispatrull kom till platsen var bilen helt övertänd. Den hade bara varit några centimeter från att krocka med ett träd.

– Han hade tur, för hade bilen krockat med trädet hade det varit slut. Mannen fick åka med ambulans till lasarettet med allvarliga skador, men han var kontaktbar och vid medvetande, säger Björn Tannfelt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.