Man med gängkoppling åtalas vid Linköpings tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig man med kopplingar till kriminella gäng och en 25-årig man från Linköping åtalas i dag vid Linköpings tingsrätt misstänkta för grov misshandel, olaga hot, och hemfridsbrott, grovt brott.

Det var i slutet av augusti som de bägge männen enligt åtalet, tillsammans och i samförstånd ska ha trängt sig in i en 23-årig mans bostad, där även en 24-årig man befann sig.

De åtalade männen ska ha hotat de bägge männen, som enligt åtalet ska ha flytt in i vardagsrummet.  Därefter ska de ha rispat en av männen med en kniv på övre delen av bröstkorgen.

Brottet bör enligt stämningsansökan bedömas som grovt eftersom misshandeln utövas med kniv och våldet riktats mot bröstkorgen. I ansvarsyrkanden står att gärningsmännen genom agerandet har visat särskild hänsynslöshet eller råhet.

Den åtalade 33-åringen är sen tidigare dömd för grov misshandel efter knivdådet mot en joggare i stadsdelen Skäggetorp i Linköping för tre år sedan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.