Ica i Ljungsbro drabbat av inbrott Foto: Björn Öberg/SVT

Misstänkt inbrottsliga gripen i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Fem män är anhållna misstänkta för den senaste tidens våg av rififikupper i Östergötland.

Östnytt har flera gånger rapporterat om den inbrottsvåg som sedan i somras drabbat ett 15-tal butiker i länet, bland annat i Söderköping, Finspång, Motala, Kisa och Linköpingstrakten.

Gärningsmännen har tagit sig in genom att bland annat såga sönder tak och därefter satt larmet ur funktion. Väl inne i butikerna har de stulit till exempel tobak och kontanter.

Våg av rififikupper

Misstänks för 14 brott

Fem personer sitter nu anhållna i Linköping. Misstankarna gäller sju fall av grov stöld och sju fall av försök till grov stöld. Brotten ska ha begåtts mellan den 3 juli och den 12 oktober.

Enligt källor till Corren är de misstänkta mellan 30 och 38 år och utländska medborgare. De ska ha gripits i fredags när de färdades i bilar på E4. En bil ska ha stoppats av polis nära Mjölby och den andra utanför Ödeshög.

Nekar till anklagelserna

Samtliga misstänkta uppges neka till brott.

Senast i morgon ska åklagare ha tagit ställning till om männen ska begäras häktade eller ej.

”Ingen mer information om ärendet finns i nuläget att lämna från åklagare med hänsyn till att inte skada eller påverka förundersökningen”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på sin sajt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våg av rififikupper

Mer i ämnet