Foto: Arkivbild/TT

Punkhjältar återförenas på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

Det kultförklarade svenska punkbandet KSMB återförenas i sommar för en enda konsert – på Bråvalla festival i Norrköping.

KSMB bildades i slutet av 1970-talet och räknas av många som ett av de viktigaste banden inom den svenska punken.

De släppte singlar som ”Tidens tempo”, ”Polisen grisen” och ”En slemmig torsk” innan de lade ner 1982.

Bråvallafestivalen i Norrköping

”Vi har längtat”

Bandet återförenades 1993 för att spela in skivan ”En gång till”, och nu är det alltså dags igen.

Den sista helgen i juni återförenas Steppan Guiance, Michael Alonzo, Johan Johansson, Peter Ampull och Guld-Lars under en dag för en festivalspelning i Norrköping.

”Vi har längtat så länge efter det här tillfället. Det är fantastiskt spännande att det äntligen blir av”, skriver bandet på sin Facebooksida.

Amerikansk punk

Ett annat kultband inom genren är amerikanska NOFX, som även de kommer till Bråvalla i sommar.

NOFX bildades i Kalifornien 1983 och har sedan dess sålt över sex miljoner album – och det här utan hjälp av stora skivbolag eller kommersiell tv och radio.

Två återvändare

Dagens två ytterligare bandsläpp är rockbandet The Gaslight Anthem och pop-punkarna All Time low, som är återvändare till festivalen. Båda banden spelade nämligen på premiäråret 2013.

Klara för 2015 års Bråvalla festival sedan tidigare är bland annat Robbie Williams, Muse, Calvin Harris och Lamb of God.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet