John glömdes bort på sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

John föll med sin skateboard och bröt foten. Efter sex veckor och åtta operationer låg han fortfarande kvar på sjukhuset.

För 21-årige John Bruhn blev semesterns sista dag olycklig. Ett fall med en skateboard ledde till en fotledsfraktur. På Universitetssjukhuset i Linköping fick han besked om att han skulle få komma hem inom några dagar, men så blev inte fallet.

Sex veckor och åtta operationer senare låg John fortfarande kvar på sjukhuset.

Glömdes bort

Universitetssjukhuset i Linköping hade tappat bort John när han flyttats runt mellan olika avdelningar och när en läkarbedömning till slut kunde genomföras var skadan redan skedd. Johns muskler hade börjat ruttna.

En akut operation genomfördes och tre muskler avlägsnades från Johns ben.

– Det är just det där att jag kanske aldrig mer kommer kunna gå igen. Så tänker jag på sporterna. Att jag aldrig mer kommer kunna spela fotboll eller innebandy, säger John Bruhn.

Lex Maria-anmält

Händelsen har Lex Maria-anmälts av sjukhuset som uppger att det förekommit resurs- och platsbrist under sommaren och att operationen ansågs nödvändig för att rädda Johns ben.

– Det är jäkligt dåligt att sådant här ska behöva hända bara för att man sparar pengar, säger John Bruhn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.