Speedrekrytering lockade hundratals

Uppdaterad
Publicerad

Kön ringlade idag lång utmed Drottninggatan i Norrköping när Norrköpings bostadsbolag hade speedrekrytering för att anställa sommarjobbare.

Nästan 400 ungdomarna – en i taget vid 20 olika ”stationer” – fick berätta vad de tycker är viktigt och besvara frågorna de fick under intervjun som tog fem minuter.

-Kul att vara med om! Det var det många som tyckte för att de får träna på en jobbintervju, berättar Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Sedan tre år tillbaka har Hyresbostäder så kallade speedrekryteringen inför sommaren. I år är även Norrköpings kommun med, som står för 35 av de 85 sommarjobben.

-Vi lägger vikt vid att de ska kunna passa tider, förstå vad ansvar är, kunna fullfölja och vara noggranna i arbetet, säger Lars Löfgren.

-utseende spelar ingen som helst roll.

”Håll Norrköping Rent”, lockade mellan 350 och 400 ungdomar i 16- och 17-åringar i Norrköping att söka sommarjobb.

-Jobben innebär mycket städning, säger Lars Löfgren. Plocka skräp, städa tvättstugor och hålla rent och snyggt.

Hyresbostäder har i år kunnat utöka antalet sommarjobb från tidigare 50 platser till årets 85 jobb, eftersom Norrköpings Kommun och samarbetet med ”Håll Sverige Rent” bidrar med 35 sommarjobbare.

Ungdomarna ska vara fyllda 16 år men inte fyllt 18 år innan arbetsperioden är slut (v32).Arbetet sker under 6 veckor och de som får jobbet är garanterade 3 veckors sommarjobb.

Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ungefär 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.