Sveriges snabbast växande företag finns i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

IT-företaget Proactive Gaming Scandinavia är årets Supergasell.

Proactive Gaming Scandinavia i Norrköping är Sveriges snabbast växande företag och har därför utsetts tilll årets Supergasell av affärstidningen Dagens Industri.

Deras Gasellundersökning utser de snabbast växande företagen i Sverige.

IT-företaget har de senaste tre åren ökat omsättningen till 19 miljoner kr och 14 anställda. Det är en ökning med nästan 3500 procent – den största på tre år av alla företag som kommer ifråga.

Företaget Proactive Gaming Scandinavia utvecklar vadslagningsspel online, till exempel poker och bingo på nätet.

För att komma ifråga som Gasellföretag, ska företaget omsätta minst 10 miljoner kronor och ha minst 10 anställda. Åtminstone fördubblat sin omsättning på tre år samt ha sunda finanser.

Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen. Det företag som har vuxit snabbast i ett län vinner Gaselltävlingen i det länet. Tillväxten mäts som ökning av omsättningen. Årets Supergasell, Sveriges snabbast växande företag, utses på Dagens industris Gasellgala i Stockholm den 3 december.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.