Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 30-åring döms av Norrköpings tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt.

Det var lördagsnatten den 29 november förra året som 30-åringen och ett gäng bekanta hade haft en blöt utekväll i Norrköping.

En av kvinnorna i sällskapet var så berusad och trött att hon gick och lade sig med kläderna på. Hon märkte att någon började tafsa på henne och puttade undan denne, därefter ”försvann” hon tills hon vaknade morgonen därpå.

Sperma på strumpbyxor

Enligt en annan kvinna i sällskapet sade 30-åringen dagen efter att han haft sex med den sovande kvinnan, men just då uppfattade hon det som ett skämt.

Våldtäkten anmäldes på måndagen och polisen kunde tekniskt säkra fläckar av sperma från 30-åringen på kvinnans strumpbyxor.

En komplott

30-åringen hävdar att det hela är en komplott för att få ut skadestånd och att han är oskyldig till våldtäkt. Enligt honom hade kvinnan frivilligt sex med honom.

30-åringen döms förutom fängelse i två år också till 10 års utvisning och att betala den våldtagna kvinnan 115.000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.