Peter Jansson, Vargarna. Foto: SVT

Vargarnas lagledare hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Speedwaylaget Vargarnas lagledare Peter Jansson meddelade i morse i ett mejl till styrelsen att han hoppar av sitt uppdrag.

Anledningen till avhoppet är styrelsens beslut att lämna WO till Smederna efter gårdagens avbrutna match. Därmed tackar man nej till chansen att gå till slutspel.

– Jag tycker inte det var ok att vi inte fick en chans att gå till slutspel. Vad jag har kämpat för slogs undan i går, säger Peter Jansson.

– Alla är besvikna över det här beslutet. Men förutsättningarna har förändrats och därav beslutet vi tog, säger Johan Aslö, ordförande för speedwayklubben Vargarna.

Det är klubbens dåliga ekonomi som ligger bakom beslutet, enligt Johan Aslö.

– Vi är väldigt beroende av publik och sponsorintäkter. Vi har haft en sviktande publik och vi har för kort tid på oss att få in sponsorintäkter.

Har Vargarna ekonomi för att vara i elitserien?

– Som det ser ut idag är det frågan om vi har det.Rent sportsligt är vi i elitserien, rent ekonomiskt är det väldigt knapert, menar Johan Aslö.

Smedernas lagkapten Magnus ”Zorro” Zetterström tycker att det är lite tråkigt att laget kommer till slutspel på det här sättet.

– Men det är  bra för förarna och föreningen att vi gått vidare.

På torsdag möter Smederna Rospiggarna från Hallstavik  i kvartsfinal.

– Det kommer att bli oerhört tufft, men vi är taggade. Vi vill ju gå vidare och vi gör allt för att göra det, säger Magnus ”Zorro” Zetterström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.