Åtalade mannen: ”De måste ha ramlat”

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-årige mannen larmade själv SOS. I samtalet beskriver han hur kvinnan och deras nio månader gamla dotter är allvarligt skadade.

Larmet kom till SOS Alarm klockan 23 på kvällen den 11 december.

Enligt åklagaren ska 30-åringen slagit sin fru upprepade gånger i huvudet med en slägghammare i bostaden och sedan kört till Dalby stenbrott och kastat ut henne från en klippa. Därefter ska han ha fortsatt att banka kvinnans huvud mot stenar på marken. Även dottern har mannen kastat ut från klippan och sedan använt mycket grovt våld även mot henne.

När han ringer till SOS Alarm ger han en annan bild.

– Jag behöver hjälp, jag behöver en ambulans till Dalby stenbrott. Min fru och min dotter, de måste ha ramlat…

Säger att han letat

Mannen beskriver för larmoperatören hur hans hustru och deras barn gick ut på en promenad en och en halv timme tidigare. Enligt samtalet ska han ha blivit orolig och begett sig ut för att leta.

30-åringen berättar för larmoperatören hur hans dotter och hustru ligger på marken nere i stenbrottet.

Allvarligt skadade

Båda är enligt mannen allvarligt skadade. Han berättar hur det kommer ljud från kvinnan, men att han inte kan väcka liv i henne. En stund in i samtalet beskriver mannen hur kvinnan tystnar för att senare börja andas igen.

Knappt tjugo minuter efter att mannen larmade SOS är ambulans och räddningstjänst på plats vid stenbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.