Människor som deltog i en manifestation under parollen 'Refugees Welcome' i Stockholm tidigare i veckan. På söndag hålls en liknande i Malmö. Foto: Maja Suslin / TT

Stor flyktingmanifestation i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

13 000 personer – så många har angett på Facebook att de tänker delta i en manifestation under parollen ”Refugees welcome” i Malmö i dag.

”Tillsammans står vi upp för ett medmänskligt Europa. Ett Europa som inte blundar för den mest allvarliga flyktingsituationen sedan andra världskriget. Ett Europa som välkomnar de som behöver skydd och hjälp”, skriver arrangörerna på det facebookevenemang där 13 000 personer på söndagsmorgonen hade angett att de skulle delta.

Manifestationen kommer att hållas på Stortorget i Malmö klockan 15. På platsen kommer det att ordnas namninsamlingar, pengainsamlingar och rekrytering av volontärer, skriver arrangörerna.

#flykt

Bakom står en rad organisationer, bland andra Amnesty, Röda korset, Rädda barnen, Grön ungdom samt andra politiska partier och ungdomsförbund.

Konferencier är Rickard Söderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet