MFF höjer säkerheten inför PSG-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF skärper nu säkerheten inför matchen mot Paris Saint Germain i nästa vecka. För första gången kommer alla drygt 20.000 åskådare att visiteras.

– Det finns inga direkta hot mot matchen men vi väljer ändå att höja säkerheten för att öka tryggheten för våra besökare, säger Nicklas Carlnén, vd för Malmö FF.

Polisen har däremot inga planer på att skärpa bevakningen varken på arenan eller Stortorget där matchen ska visas på storbildskärm.

Polisinsatsen är redan väl tilltagen och det finns ingen specifik hotbild mot matchen, enligt Skånepolisen.

– Vi är vaksamma. När det gäller planeringen av den här insatsen finns ingen anledning att ändra något i den väl tilltagna polisinsatsen, Lars Förstell, pressinformatör Skånepolisen.

Folkfesten på stortorget

Malmö stad räknar med 10.000 personer kan komma att följa matchen via storbildsskärm på Stortorget, men många Malmöbor som SVT Nyheter Skåne pratar med känner oro efter terrorattentaten i Paris.

Ulla Fritiof hade egentligen tänkt se matchen på Stortorget men har nu bestämt sig för att stanna hemma och följa matchen på tv istället.

– Med en stor folksamling känns det lite osäkert, säger Ulla Fritiof.

Karin Alm avstår också från att besöka evenemanget på Stortorget.

– På grund av terrorhotet, säger hon.

Men Walter Hedin litar helt och fullt på den svenska säkerheten.

– Jag tycker inte att dåden ska få begränsa ens vardag, säger Walter Hedin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.