Erling Nilsson lämnar FC Rosengård efter åtta år. Foto: SVT

Sportchef lämnar FC Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Erling Nilsson lämnar inom kort sitt jobb som sportchef för FC Rosengårds damer. Nu vill han få tid att se sina barnbarn spela fotboll.

Han har varit i klubben i åtta år, och minnena från största delen av den tiden är ljusa. Men på slutet mörkades upplevelsen av en Fotbollsgala där Erling Nilsson röt ifrån mot vad han uppfattade som könsdiskrimering. Efter det fick han ta emot en hel del kommentarer.

– Det kom mycket skit i brev och mail. Jag har blivit kallad för allt möjligt, och då känns det inte roligt med tanke på all tid man lagt ned, säger han.

Men skuggorna efter galan ska enligt honom själv inte ses som huvudorsak till beslutet att kliva av.

– Jag är 72 år gammal, vilket är en ganska respektfull ålder. Jag har nog inte så många år kvar.

Men de han ändå har ska nu läggas på de personer han inte tycker sig haft tillräckligt med tid för de senaste åren.

– Jag har barn och barnbarn som jag aldrig hinner träffa. Barnbarn som jag aldrig hinner se spela fotboll. Det ska jag göra nu.

Vad är du mest glad för efter dina år i klubben?

– Att vi lyckats långt med de drömmar vi hade när vi skissade på en klubb där tjejer har rätt att träna fotboll på proffsnivå precis som killar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.