Thaimat Foto: TT

Thairestaurang hotas efter att de portat sverigedemokrater

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna planerade att ha en fest för ett 40-tal medlemmar på thairestaurangen Nois Thai i Osby. Efter att restaurangen beslutat att SD som organisation inte var välkommen har de mottagit hotbrev. – Vi ska polisanmäla brevet, meddelar restaurangen, till Norra Skåne.

Carl Bejvel, som är representant för SD i Osby kommun i nordöstra Skåne, ville efter ett besök på thairestaurangen Nois Thai på Strandpaviljongen ordna en fest där för cirka 40 partimedlemmar. 

”Deras ideologi är helt främmande för oss”

Han bokade bord, men meddelades då att Sverigedemokraterna inte är välkomna på restaurangen.

– Deras ideologi är helt främmande för oss, därför vill vi inte ha dem här som organisation. Deras agenda är ju att stoppa så många invandrare till Sverige som möjligt. Då är det inte seriöst av partiet att fråga om de får ha sin fest på en thairestaurang, förklarade en anställd på Nois Thai till Norra Skåne i samband med händelsen.

Enskilda SD:are fortfarande välkomna

De klargör dock att enskilda medlemmar av partiet fortfarande är välkomna.

Restaurangen har nu mötts av både hyllningar och hård kritik, och därför vill inte personerna på Nois Thai gå ut med sina namn, men meddelar att de väntade sig starka reaktioner efter incidenten.

Känner obehag efter de fått anonymt brev

Restaurangen har fått ett anonymt brev i brevlådan, där företrädare avkrävs en ursäkt och hotas med potentiellt höga skadestånd. Brevskrivaren uppges företräda svenska familjer som önskar att restaurangen ”går åt pipan”.

På Nois Thai känner man ett obehag efter att ha emottagit brevet.

– Man vet ju inte vilka som ligger bakom. Vi ska polisanmäla brevet.

Är ändå glada för positivt gensvar

– Vi har även fått mycket positiv respons av människor som tycker att det är bra att vi står på oss, avslutar de anställda på restaurangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.