Foto: Mikael Nilsson

Två personer gripna för dödskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts till döds i Arlöv natten till söndagen. Polisen grep vid 15-tiden två personer misstänkta för mord.

– Det var en sammantagen bedömning av de förhör och den tekniska undersökning vi gjort idag som kom fram till att vi misstänker de här två personerna, säger JB Cederholm på länskrim i Skåne.

– Vi grep de här två personerna i Arlöv vid 15-tiden, berättar Ewa-Gun Westford, informatör på polisen.

Dödsskjutning i Arlöv

Förhör ska hållas med de två gripna under kvällen.

– Personerna är för oss helt okända sedan tidigare, säger Ewa-Gun Westford.

Den skjutna mannen hittades utomhus av polispatruller på Lundavägen, sedan ett flertal personer slagit larm strax innan klockan tre i natt.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter befann sig mannen utanför biblioteket när det plötsligt dök upp en bil, varifrån flera skott ska ha avlossats.

– När vi kommer fram med våra patruller så ligger en yngre man skottskadad, han får akutsjukvård av polis och allmänhet, säger yttre befäl Paul Juhlin vid Malmöpolisen.

Ambulanspersonal som larmats till platsen satte in hjärt-lungräddning, och mannen fördes i ambulans till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Han dödförklarades strax därefter, uppger polisens informatör Mia Sandgren.

Intensivt polisarbete

Brottsplatsen har varit avspärrad för teknisk undersökning under natten, men avspärrningarna hävdes vid klockan 9:30 tiden uppger polisen.

– Just nu pågår nu ett intensivt polisarbete med dörrknackning och förhör med eventuella vittnen, säger Mia Sandgren på polisen.

Mia Sandgren vill inte kommentera om mannen har haft något kriminellt förflutet. Det är i nuläget oklart exakt hur många skott som har avlossats och vilket slags vapen som har använts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Arlöv

Mer i ämnet