Under matchen Växjö Lakers och Brynäs höll ståplatspubliken upp banderoller som protest mot återinförandet av klapporna i Vida Arena. Foto: SVT

Akut möte efter klapprotesten

Uppdaterad
Publicerad

I lördags protesterade Lakers Lakejer mot de återinförda klapporna. Men protesten hånades av sittplatspubliken i Vida Arena.

Det var en konstig stämning under lördagens match mellan Växjö Lakers och Brynäs. Ståplatspubliken, alltså supporterklubben Lakers Lakejer, protesterade nämligen mot återinförandet av de omdiskuterade pappersklapporna genom att inte sjunga under stora delar av matchen.

I strid mot traditionen hälsade speakern inte Lakers Lakejer välkomna till arenan, och under introt av matchen hölls flera protestskyltar och en stor banderoll upp med texten ”Klappor på sitt eller sång på stå. Pucken är er, VLH”. Samtidigt svarade sittplatspubliken genom att klappa extra högt med de vikta pappersklapporna, vilket kan tolkas som ett hån mot protesten.

Väcker irritation

Bland en del supportrar har de högljudda klapporna väckt irritation. Man tycker att de överröstar klacken och förstör sången. Så i början av säsongen valde Växjö Lakers att plocka bort dem på prov. Efteråt märktes inte samma tryck i arenan enligt Lakers, så i lördags återinfördes klapporna.

Elisabeth Anderberg som är pressansvarig på Växjö Lakers menar att de kan bli bättre på att kommunicera med Lakers Lakejer och kommer hädanefter att ha möten en gång i månaden med supporterklubben.

– Vi ska träffa Lakejerna redan på onsdag för att göra en utvärdering om klapporna tillförde bättre tryck eller ej i arenan, säger Elisabeth Anderberg.

Vad tyckte ni från klubbens sida, blev det bättre tryck?

– Definitivt, det blev ett strålande tryck i arenan i lördags, säger Elisabeth Anderberg.

”Det dummaste en klubb kan göra”

Expressens hockeyexpert Magnus Nyström tar upp klappbråket i sin krönika och skriver att mucka gräl med sin egen klack är  ”det dummaste en klubb kan göra”.

– Vi har absolut inte startat ett bråk med vår supporterklubb med mening så där tycker vi han har fel, säger Elisabeth Anderberg, pressansvarig Växjö Lakers.

Under måndagskvällen håller supporterklubben Lakers Lakejer ett extrainsatt medlemsmöte där det uppblossade klappbråket ska diskuteras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.