Här ligger produktionen nere – anställda får stanna hemma

Uppdaterad
Publicerad

Det finns just nu så lite att göra för arbetarna på batterifabriken i Oskarshamn att de har uppmanats att stanna hemma.

Sedan i måndags ligger produktionen nere på batterifabriken Saft AB i Oskarshamn. Och arbetarna behöver inte vara på jobbet. Orsaken är att det finns för lite att göra för att ha dem på plats.

Förra veckan fick personalen information om att produktionen skulle stängas ner tillfälligt. Tjänstemännen på Saft berörs dock inte av produktionsstoppet.

Visstidsanställda fick gå

– Generellt kan jag säga att vi ser detta som kortsiktiga utmaningar att hantera. I grunden har vi en ganska optimistisk syn på vår verksamhet. Men vi är helt beroende av våra exportmarknader i Europa, skriver Safts vd, Mari Kadowaki i ett mail till tidningen Östra Småland.

Nyligen fick 70 visstidsanställda lämna Saft när deras kontrakt löpte ut den 22 januari. Orsaken angavs då vara en försämrad projektingång från företagets olje- och gasberoende kunder i vissa regioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.