Hemlös kvinna har rätt att vistas i landet

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan åtta under onsdagskvällen omhändertogs den hemlösa kvinnan som vid flera tillfällen hotat att hoppa från tak återigen av polisen i Kalmar. Den här gången för att utreda om hon har rätt att vistas i landet.

Kvinnan hade tidigare under onsdagsförmiddagen blivit ombedd av polisen att lämna refugen längs Norra vägen i centrala Kalmar. Men senare under eftermiddagen återvände kvinnan till samma plats. 

Polisen återkom strax efter klockan åtta på kvällen för att utreda om kvinnan hade rätten att vistas i landet. Hon omhändertogs och fördes till polisstationen i Kalmar för en kortare utredning. Det visade sig senare att kvinnan har rätt att vistas i landet med stöd av utlänningslagen.

– Hon erbjöds tak över huvudet under natten på polisstationen i Kalmar och hon tackade ja. Hon är fri att lämna polistationen under dagen när hon vill, säger vakthavande befäl Christer Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den hemlösa kvinnan i Kalmar

Mer i ämnet