Avspärrat när polisen genomförde teknisk undersökning. Foto: Jan-Eric Lundberg

Man begärs häktad för Tingsrydsmord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades död utomhus vid en gård strax norr om Urshult på söndagsmorgonen. Under eftermiddagen kommer en man att begäras häktad misstänkt för mord.

Larmet om den döda kvinnan kom in vid tjugo i sju på söndagsmorgonen. Polis och ambulans skickades till platsen. En man kunde kort därpå gripas i närheten. Han anhölls senare misstänkt för mord. Nu under eftermiddagen kommer han att begäras häktad och häktningsförhandlingar mot mannen kommer att hållas under tisdagen.

– Brottsutredningen fortsätter, säger Jörgen Gustavsson, polisens inre befäl i Växjö till SVT Nyheter Småland. Nu på måndagsmorgonen fortsätter den tekniska undersökningen på platsen.

Misstänkt mord i Tingsryds kommun

Redan på söndagsmorgonen gick polisen ut med att det inte var ett slumpmässigt överfall, utan att det fanns någon form av koppling mellan mannen och den avlidna kvinnan. Senare under dagen bekräftade polisen att de båda hade en anhörigrelation.

– Kvinnan har skador som gör att vi misstänker att ett brott ligger bakom, säger polisens informatör Calle Persson till SVT Nyheter Småland.

Under söndagen hölls förhör med den misstänkte mannen. Även andra personer förhördes, som har ”koppling till personerna och platsen”, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Tingsryds kommun

Mer i ämnet