Kriminellt möte slutade i biljakt

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde tidigt i morse in i Stina Gustafssons trädgård i Grimslöv utanför Alvesta. Enligt männen i bilen var de jagade av en annan bil och det ska ha förekommit skjutvapen. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Strax efter klockan fyra på natten körde en bil in i Stina Gustafssons trädgård. I bilen fanns två män som är kända av polisen sedan tidigare, men inte hemmahörande i Kronobergs län. De har uppgett att de jagades av en annan bil.

– De har sagt att de varit hotade och att det förekommit skjutvapen. Vi ska se om vi kan vederlägga att detta har hänt som man säger eller ej, berättar Robert Loeffel, informationsansvarig vid polisen i Kronobergs län.

Männen i bilen har namngett två andra män som ska ha befunnit sig i den jagande bilen. De båda är också kända av polisen sedan tidigare, är hemmahörande i länet, men har ingen koppling till Grimslöv.

Blev vittne till biljakten

Stina Gustafsson vaknade strax efter fyra på natten. Hon tittade ut genom fönstret och såg två bilar komma i hög hastighet. Den ena bilen prejade sedan in den andra i hennes trädgård och bilen smällde in i en stor gran. Ut hoppade två personer som sprang så fort de kunde mot Växjöhållet, enligt Stina Gustafsson.

– Nu är jag lugnare men jag har varit lite rädd och skärrad. Jag undrade vad det var frågan om. Det känns lite overkligt, säger hon.

Möte i skogarna

Ingen person är skadad, men händelsen rubriceras ändå som mordförsök. Platsen är sedan halv fem nu på morgonen avspärrad. Polisens tekniker är nu på väg till platsen.

– Det är ingen polisjakt som pågår. Vi försöker nu utreda varför man träffats i skogarna i Grimslöv vid den här tiden på morgonen, och varför har det uppstått ett bråk. Just nu förhör vi männen i bilen, säger Robert Loeffel.

Vår reporter Sten Winquist befinner sig på plats i Grimslöv. Han berättar att bromsspåren tyder på att bilarna troligtvis kört ifrån en parkeringsplats framför föreningslokalen i Grimslöv ner mot Stina Gustafssons hus. Där har bilarna troligen mötts.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.