”Jag tyckte att en ensam gubbe från Småland, det kändes ju tråkigt.” säger Theresa Flodman som kompletterade bilden av Småland.

Smålandsgubben fick sin maka

Uppdaterad
Publicerad

Den numera riksbekanta Smålandsgubben har fått en käresta – fröken Kalmar.

Det började med ett brev till SVT Nyheter Smålands redaktion. Tittaren Gunnar Ahlkvist hade anat att siluetten av en gubbe dolde sig i länsgränserna på väderkartan. Och bilden av den hittills okände Smålänningen spreds snabbt via sociala medier. Och det dröjde inte länge förrän den ensamme mannen kompletterats med en bättre hälft.

– Bilden av Smålandsgubben blev upplagd på min killes Facebook, han är smålänning. Och jag är ju kär i honom så då såg jag väl den romantiska sidan, säger Theresa Flodman, som arbetar som grafisk designer i Stockholm.

Några penseldrag på datorn senare hade Småland blivit komplett.

– Jag tyckte att en ensam gubbe från Småland, det kändes ju tråkigt.

Vad har du fått för reaktioner?

– Min kille tyckte det var väldigt kul.

Vad säger du om att ”Smålandsgubben” fått sådan spridning?

– Jag tyckte det var jätterart. Jag älskar sånt där. Att sitta och fantisera och se figurer i moln och sånt, säger Theresa Flodman med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.