Foto: Carl Carlert

Stenkastning och bränder på Araby

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten utsattes för stenkastning i samband med att man skulle släcka en brand i en container på Araby i Växjö under natten till lördag.

Värends räddningstjänst fick rycka ut till Araby vid två tillfällen under natten till lördag. Kring halv ett kom larm om att två bilar brann på Sommarvägen. Den ena bilen totalförstördes och den andra fick mindre skador.

Kastade sten

Ett par timmar senare, strax före halv tre, kom larm om brand i en återvinningsstation på Höstvägen inte långt därifrån. När räddningstjänsten kom dit kastade en grupp personer sten mot dem innan polisen kom till platsen.

Försvann springandes

Ingen har gripits för någon av bränderna. Enligt räddningstjänsten ska man dock ha sett personer försvinna springandes från återvinningsstationen. Anmälningar om skadegörelse har upprättats.

Ingen person skadades i samband med händelserna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.