200 asylsökande på några veckor

Uppdaterad
Publicerad

Den 9 juni fick de ansvariga för integrationsfrågor på Nybro kommun informationen om att Migrationsverket tecknat avtal med Attendo om att ta emot 200 asylsökande. Sen gick det snabbt och nu är de i stort sett på plats.

I torsdags fick Jenny Johansson och hennes kompis idén att de ville göra något för dem. De gick till asylboendet i Kungshall med lite grejer och blev uppmuntrade att samla in mer. En facebookuppmaning gjorde att det strömmade in saker. Jenny Johansson har fått hjälp av Richard Larsson som är verksamhetsansvarig på allaktivitetshuset Frysdisken i Nybro. Nu täcker de insamlade sakerna golvet och skall sorteras.

– Vi hade inte trott att det skulle gå så bra, vi fick ihop riktigt mycket grejer, säger Jenny Johansson.

Om en vecka skall de lämna över allt till de 200 personerna på Kungshallshemmet. Jenny tror att det krävs mer samarbete och information om mottagandet av de asylsökande i Nybro skall går bra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.