Kraftig brand i ladugård

Uppdaterad
Publicerad

Vid 20:30-tiden på fredagskvällen kom det ett larm till SOS om en brand i en ladugård i Seghalla i Värnamo kommun. Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

Enligt räddningsledare på plats så brann byggnaden ner till grunden men de är kvar på platsen för att hindra elden från att sprida sig.

– Nu arbetar vi med att skydda omkrinliggande byggnader där det bland annat finns ett lager och garage. Vi bedömer att vi har läget under kontroll, säger Lars Ågerstrand, insatsledare räddningstjänsten Värnamo till Smålandsnytt vid 21-tiden.

Några personer har andats in röken men ingen har behövt uppsöka sjukhus. I övrigt inga skadade. Det finns inga djur i ladugården. Byggnaden ska ha använts som nöjeslokal men under kvällen var det ingen aktivitet där.

Polisen utreder nu branden som misstänkt skadegörelse då räddningstjänsten inte funnit någon naturlig orsak till branden. Platsen spärrades av och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.