C: ”Kan bli försäljningar i framtiden”

Uppdaterad
Publicerad

I går röstade kommunfullmäktige i Nybro mot försäljningen av de kommunala fastigheterna. Men det betyder inte att försäljningar inte blir av.

Under kommunfullmäktigesammanträdet på måndagen genomfördes en votering om huruvida 220 kommunala bostadslägenheter och ett par andra kommunala fastigheter skulle säljas. Socialdemokraterna och Moderaterna, som drivit försäljningen hårdast, röstade för. Men Sverigedemokraterna utnyttjade sin vågmästarroll och röstade mot förslaget.

– Det är två partier som drivit det och det är Socialdemokraterna och Moderaterna och till viss del Miljöpartiet. Alla andra partier har varit mot förslaget, säger kommunfullmäktiges ordförande Lars-Gunnar Hellström (C).

Nybro bostäder

Inventerar fastigheter efter nyår

Det innebär att den omtalade försäljningen inte kommer bli av. Men det innebär inte att fastigheter inte kommer att säljas av i framtiden.

– Det kanske kan bli försäljningar i framtiden, men då på ett annat sätt än ett helt stort paket. Det finns vissa byggnader i det här paketet som vi anser inte ska vara med i en försäljning. Vi ska göra en inventering efter nyår, säger Hellström (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro bostäder

Mer i ämnet