Foto: Fredrik Weibull

Dags för Skandinaviens största motormässa

Uppdaterad
Publicerad

I helgen ska Elmias fyra mässhallar på 41 000 kvadratmeter fyllas med bilar och motorcyklar från hela världen. Arrangörerna hoppas på runt 80 000 besökare under de fyra dagarna som mässan pågår.

Enligt arrangörerna är detta Skandinaviens största mässa för bil- och mc entusiaster. Förra året besökte drygt 80 000 personer mässan under påskhelgen och under de senaste tio åren har man sammanlagt haft drygt 600 000 besökare.

– Jag tror att mässan blivit så stor på grund av att den är så bred. Vi har en stor blandning av modernt och nytt, är man motorintresserad så har vi det här, säger Eva Holmberg projektsamordnare.

Motormässa i Jönköping

44:e gången

Första gången mässan arrangerades var 1971 men det dröjde till 1976 innan den blev en årlig tradition. Motorshowen har blivit en naturlig mötesplats varje påsk för många bil- och mc-entusiaster enligt arrangören.

– Jönköping ligger bra till rent geografiskt, det är enkelt att ta sig hit. Sedan har vi jobbat med att utveckla mässan under alla år genom att se till att det finns något för alla, säger Eva Holmberg projektsamordnare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motormässa i Jönköping

Mer i ämnet