Foto: SVT/Arkiv

Flera hundra varslas på teknikföretag

Uppdaterad
Publicerad

Relacom, som sköter en del av underhållet på kopparledningarna till det fasta telenätet, varslar på måndagen flera hundra anställda.

Anledningen är att ett serviceavtal med Telia har sagts upp. Totalt handlar det om cirka 400 personer i hela landet som varslas. Men enligt företagets vd Karl-Göran Svensson har inte alla berörda fått information ännu.

– Vi visste att det här skulle ske men inte så snart, säger han till SVT.

Kan få jobb hos andra

Relacom har tillsammans med Eltel och Ericsson skött underhållet på kopparledningarna på det fasta telenätet men fick i den senaste upphandlingen inte förtroende att fortsätta, berättar Karl-Göran Svensson.

– En del av de som nu varslas hos oss kan komma att få jobb hos någon av de andra entreprenörerna, andra kommer att gå i pension. Många av våra anställda har nämligen jobbat sedan Televerkstiden.

40 av 59 i Jönköpings län

I Jönköpings län varslas 40 av 59 anställda på totalt fem orter. Även i Uddevalla, Borås och Skövde är ett stort antal jobb hotade.

Mer information om vilka orter som berörs och hur många som varslas på dessa orter kommer enligt Karl-Göran Svensson ut på företagets hemsida under eftermiddagen.

Orter som drabbas av varslet:

Jönköping

Gislaved

Nässjö

Vetlanda

Värnamo

Skövde

Uddevalla

Borås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.