Foto: TT/Bilal Hussein

Fylla och bråk under nyårsnatten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en hel del att göra för polisen runt om i Småland när det nya året firades in.

Polisen i Jönköpings län rapporterar att det har varit stökigt. Sammanlagt har 158 händelser registrerats där det bland annat handlat om 14 fall av misshandell och 18 personer har omhändertagits för fylleri och ordningstörning. En 30-årig man har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en närstående kvinna. Mannen greps utomhus i centrala Jönköping.

Kalmarpolisen rapporterar att 19 personer tagits om hand på grund av fylleri och sex personer har gripits. I Kronoborg däremot har det varit något färre personer som frihetsberövats. Fem personer uppges ha fått nyktra till hos polisen.

Flera bränder

Utöver stöket har flera bränder inträffat. I Jönköpings län har det främst handlat om mindre bränder i soptunnor och containrar, men också en kostgräsplan ska ha skadats, men enligt uppgift rör det sig om en mindre brand.

I Oskarshamn brann en ladugård ner vid 18-tiden på nyårsafton. Djuren räddades undan elden, men i samband med räddningsarbetet ska en person ha ådragit sig rökskador.

Strax efter tolvslaget fick grannar och en polispatrull hjälpas åt att släcka en brand som uppstått i ett vardagsrum i en villa, detta medan ägarna var borta. Tidigare under kvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en övertänd bil på Nydalavägen i Växjö. Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd, men det finns ingen misstänkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.