Foto: TT/Alexandar Djorcovic

Gillek riskerar ny avstängning efter rasistiskt utspel

Uppdaterad
Publicerad

Mullsjös innebandysstjärna David Gillek kommer idag att anmälas till Svenska innebandyförbundet. Det var i matchen mot Kais Mora i lördags som han enligt klubben ska ha gjort sig skyldig till rasistiska utspel mot bortaspelaren Filip Mbanza.

Sportchefen i Kais Mora säger till SVT Jönköpingsnytt att de vill markera att David Gilleks beteende inte är acceptabelt.

Efter matchen ska han ha gjort rasistiska gester mot Filip Mbanza och efter slutsignalen även fällt en rasistisk kommentar.

– Vi vill stå upp för vår spelare som känner sig kränkt. Det här är inte okej, säger sportchefen i Kais Mora Anders Karlsson.

Men vad Gillek ska ha sagt till motståndaren vill han inte gå in på.

Vill markera

När SVT ringer håller han på att formulera anmälan som idag skickas in till Svenska innebandyförbundet.

David Gillek förnekar anklagelserna och säger att han är ledsen över att bli kallad rasist.

– Jag vet attt jag är en illa omtyckt spelare och kan vara ett svin på plan, men jag skulle aldrig säga något rasistiskt. Det finns gränser även för mig.

Spelaren har ju känt sig kränkt, hur förklarar du det?

Han måste helt enkelt ha missuppfattat mina ord.

Sportchefen i Kais Mora anklagar inte Gillek för att ha rasistiska värderingar utan tror att han gjorde det för att provocera.

– Vi kan köpa om det är tugg och fula knep, men det här är inte acceptabelt, säger Anders Karlsson.

Mullsjö förlorade matchen mot Kais Mora med 5-6 och det ska ha varit heta känslor efter slutsignalen. Nu riskerar David Gillek avstängning, men det blir upp till innebandyförbundet att avgöra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.