Huvudvittne förhördes idag

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen förhördes huvudvittnet i rättegången om mordet på en 63-årig man i Förlösa norr om Kalmar i Kalmar tingsrätt.

Huvudvittnet är den kvinna från Missing people vars privatspanande faktiskt var en bidragande orsak till att den mördade mannen kunde återfinnas, nära två år efter att han dödats. Samt att två personer, en 26-årig kvinna och en 23-årig man kunde häktas misstänkta för att ha mördat den 63-årige mannen.

Vår reporter Karin Ahlgren fanns på plats för att direktrapportera från rättegången. Under eftermiddagen ställde åklagaren och målsägarbiträdet frågor till huvudvittnet. Där redogjorde huvudvittnet för vad den åtalade 23-åriga mannen hade berättat för henne om mordet.

Förlösamordet

Hon berättade under rättegången att den åtalade mannen berättat för henne om hur det misstänkta paret renoverat sovrummet där den mördade mannen skjutits, att de bytt golv, tapetserat och målat om och städat bort alla eventuella rester efter mordet. Det misstänkta paret ska också enligt vittnet ha skrattat åt polisen då de inte märkt att de bytt golv i den mördades sovrum.

Den åtalade mannen ska ha varit kär i vittnet och därför öppnat upp sig för henne.

– Jag satt och pillade honom i håret och sa, men hur har du orkat bära detta i nästan två. Han sa att han inte trodde att han någonsin skulle kunna öppna sig och berätta om mordet för någon annan, säger vittnet.

– Har den åtalade kvinnan bett den åtalade mannen att han skulle mörda mannen? frågar åklagaren sitt huvudvittne. 

– Jag kan inte säga att hon uttryckligen bett honom, men de har i alla fall planerat det här tillsammans, svarar vittnet.

Förhöret har dragit ut på tiden så att de båda åtalades advokater ännu inte hunnit ställa några frågor till åklagarens huvudvittne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlösamordet

Mer i ämnet