Foto: SVT

Jönköping en av Sveriges mest oromantiska städer

Uppdaterad
Publicerad

Planerar du en romantisk helgutflykt till alla hjärtans dag? Då bör du undvika Jönköping som enligt Expressen är en av Sveriges mest oromantiska städer.

Det är tidningen Expressen som radar upp sju svenska städer som tillhör de minst romantiska. Jönköping beskrivs som ”ett gupp i vägen mellan Stockholm och Malmö”.

– Jag blir förvånad, säger Patrik Olderius vd för Destination Jönköping. Jag funderar på om de som skrivit ens har varit i Jönköping på länge.

Hela motiveringen lyder: ”Redan på 80-talet började Jönköping montera ner sitt centrum och flytta det till det nedlagda regementet A6 i stadens utkant. Att sedan E4 både effektivt skär av tvillingstaden Huskvarna från Vättern och dessutom skär som ett ärr genom Jönköping gör att staden uppfattas som ett gupp i vägen mellan Stockholm och Malmö.”

”Hångla på Munksjöbron”

Och Jönköping hamnar i gott sällskap av Flen, Kiruna, Borås, Sundsvall, Karlskoga och Säter.

– Det är helt fel. Här finns hur mycket som helst att uppleva. Hångla på Munksjöbron, äta på en fin restaurang, en kyss på Tabergstoppen, utflykt till Visingsö eller strosa längs Vätterns strand. För mig handlar det om en heldagsupplevelse i romantikens tecken.

Hur ska du själv fira alla hjärtans dag?

– Jag kommer att fira den ensam och arbetandes troligtvis. Min fru och barnen kommer att vara bortresta. Men annars hade jag inte tvekat att fira i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.