Kommunalråd raderar inkomna mejl

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Bo Frank (M) i Växjö struntar i offentlighetsprincipen när det gäller mottagna mejl. Trots att han vet att dessa är offentliga får avsändaren bestämma om de ska diarieföras eller ej.

I en mejlväxling med en lokal företagare om kommunala hyresfastigheter, som ska ombildas till bostadsrättshus, svarade Frank:

”Oerhörd brist på kunnande att skicka detta som jag borde diarieföra. Men jag har som rutin att fråga om avsändaren verkligen vill ha detta diariefört? Annars delitar jag!”

Bo Frank är, enligt P4 Kronoberg, medveten om att han bryter mot offentlighetsreglerna, men försvarar sig i radions intervju.

– Det händer en tre, fyra gånger om året, och oftast handlar det om privatpersoner, som kanske talar om för mig att deras grannar är kriminella. Då vill jag ge dem chansen att verkligen fundera på om det här ska bli en offentlig handling eller inte, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.