Kvinnan bakom jobbluffen: ”Jag blev också lurad”

Uppdaterad
Publicerad

Den 31-åriga kvinna som stod som personalansvarig på Jusab, Växjöföretaget som lurade 130 anställda på sina jobb, säger sig också vara grundlurad av 43-åringen.

– Han har blåst allt och alla och jag har ingen aning om var han befinner sig. Varför gör man så här? säger hon om företagaren som nu är försvunnen när Smålandsnytt når henne på mobilen.

Kvinnan och mannen stod som ansvariga för företaget Jusab, som hade storstilade planer för en lagerverksamhet i Växjö. Dessutom var de samboende.

Jobbluffen i Växjö

”Jag är lika lurad”

Nu säger kvinnan att hon själv har drabbats lika hårt som alla andra inblandade. Hon är både arbetslös och hemlös efter den här härvan. Enligt hennes egna uppgifter sa hon upp sig från ett fast jobb för att bli personalansvarig på Jusab. Och tillsammans med företagets ägare, den 43-årige mannen, skulle hon flytta till ett hus som han hade köpt.

Men det blev ingenting av deras framtidsplaner.

– Jag är lika lurad som alla andra. Jag har inte fått lön. Och nu har jag och min dotter ingenstans att bo heller.

Skrev under anställningsavtal

Många av de falska anställningsavtalen skrevs under av kvinnan, som också var personalansvarig på Jusab. I ett smyginspelat möte mellan de snickare som byggt om kontorslokalen och ledningen hörs kvinnan garantera snickarna att de ska få ut sin lön så snart Alwex skickat ut pengarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jobbluffen i Växjö

Mer i ämnet