Nora träffades av blixten via datorn

Uppdaterad
Publicerad

Nora såg blixten utanför fönstret. Sekunden senare träffade den henne i magen via datorn som hon hade i knäet.

Nora och hennes två systrar satt och jobbade med sina datorer. Äldsta systern hade dragit ur sladden till sin dator när åskvädret närmade sig, men Nora höll på att ladda sin laptop, samtidigt som hon och den andra systern satt i sängen och gjorde skolarbete.

– Jag såg blixten slå ner utanför fönstret, sedan ser jag hur den träffar mig i magen och jag blev yr och illamående och ville svimma, berättar hon.

Nora kastade iväg sin dator. Hon drabbades av skakningar och kramper.

– Jag ropade mamma och sedan ringde jag efter ambulans, berättar den ena systern, som trots att hon satt precis bredvid,  inte kände något av blixten.

– Men den såg ut som en vanlig blixt, lite blå och vit, säger hon.

Fortfarande i chock

– Jag började skrika och gråta, berättar Nora. Det gick så fort att jag hann inte tänka, men jag hamnade i chock. Jag är nog fortfarande lite i chock.

Nora fick åka ambulans till sjukhuset för att kontrollera hjärtat och se så att hon inte fått några brännskador.

Nora har precis kommit hem från sjukhuset. Hon är fortfarande lite skakig med mår annars bra.

– Jag kommer nog alltid vara rädd när blixtarna kommer framöver och jag kommer att dra ur alla sladdar i fortsättningen. Jag var ju åskrädd redan innan det här hände, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.