SD-politiker häktad för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En SD-politiker från Jönköpings län har häktats misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Det var i onsdags som politikern greps och anhölls, enligt uppgifter till SVT. Han häktades på fredagen på sannolikaskäl misstänkt för grovt vapenbrott. Han är också misstänkt för narkotikabrott. Tillslag ska ha gjorts på det företag som politikern har kopplingar till. Ytterligare två personer är också misstänkta för vapenbrott, respektive medhjälp till vapenbrott.

Häktningsförhandlingar mot de hölls bakom stängda dörrar, av utredningstekniska skäl. Den misstänkte SD-politikern förnekar brott både när det gäller grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Fullmäktigeledamot

Den misstänkte politikern är ledamot i kommunfullmäktige i en av Jönköpings läns kommuner. Enligt Jönköpings tingsrätt kommer det under fredagseftermiddagen att hållas häktningsförhandlingar mot honom och de andra två männen.

Polisen jobbar just nu mycket intensivt med ärendet, men än så länge mycket förtegna om detaljer.

– Vi vill i nuläget inte gå ut med någon information, säger polisens förundersökningsledare i fallet till SVT.

Var drogpåverkad

Enligt polisen gjordes ett tillslag på onsdagen. Fyra personer hämtades först in, men en avskrevs och det är alltså tre peroner som idet idag hålls häktningsförhandlingar mot i tingsrätten. SD-politikern är förutom vapenbrottet alltså också misstänkt för narkotikabrott. Enligt polisen handlar det om ett ringa brott.

– Det handlar om att han var påverkad av narkotika, säger polisens presstalesman Lasse Johansson.

Senast den 13 mars ska åtal vara väckt mot SD-politikern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.