Taekwondoklubben laddar för SM

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för kampsporten taekwondo har vuxit med Jönköpingsklubbarnas framgångar i såväl internationella som nationella tävlingar. Imorgon är det dags för SM i Skara.

Medlemmarna i Jönköping Taekwondo ITF har under veckan legat i hårdträning. På lördag är det dags för SM och 14-åriga Darina Tollbo har fullt fokus.

– Jag försöker tänka igenom alla stegen precis innan jag går och lägger mig. Det är lite som att plugga till ett prov, säger hon.

Taekwondo är kanske mest känt för hoppsparkar och kross, men det innefattar också sparring, och teknisk skicklighet i att utföra mönster med noggrannhet och precision. Både Darina och hennes jämnåriga klubbkamrat, Filippa Lundin, har tränat och tävlat i flera år.

Bra sammanhållning

– Vi har bra förutsättningar; bra tränare och bra sammanhållning i klubben, säger Filippa om chanserna i helgen. 

Jönköping Taekwondo ITF startade 2009 med Patrik Carlström som tränare och överhuvud. Han är flerfaldig mästare i såväl SM som EM och har också flera VM-brons.

I dag har klubben 120 medlemmar och flera nybörjargrupper. 

– Vi kommer göra som vi brukar, visa att vi är en väldigt stark klubb. Jag hoppas att vi kommer ta alla medaljer som finns, säger Patrik Carlström med glimten i ögat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.