Två döda efter drunkningsolycka på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fördes till sjukhus efter en allvarlig drunkningsolycka vid Sandbybadet på Öland. Två av dem avled av skadorna.

Vid kvart i ett på söndagen fick Räddningstjänsten larm om att tre personer, en kvinna och två män, hade hamnat i nöd när de simmade vid Sandbybadet på Öland.

Kvinnan lyckades ta sig i land, medan männen drogs med av strömmen.

– Sjöräddningen fick larm om att tre personer simmade utanför Sandbybadet. Under mitt samtal med dem kom en in till land. Men det visade sig senare att två personer låg kvar i vattnet, säger Reine Johansson, vakthavande befäl på polisen Kronoberg.

Hittades efter minst en halvtimme

Helikopter, båtar och flygplan skickades till platsen. Det var Sjöräddningsflyget som upptäckte de två personer som befann sig i vattnet. De hade då drivits ut med strömmen och befann sig ungefär 200 meter från land.

– Båda var medvetslösa, och det har utförts hjärt-lungräddning på båda, säger Rutger Thuresson på Räddningstjänsten Öland.

Livet gick inte att rädda

Samtliga tre fördes till sjukhus i Kalmar, varav en fick flygas i helikopter. De två männen, båda i 60-årsåldern, avled av sina skador. Kvinnan, i 55-årsåldern, har överlevt och är inlagd på sjukhus. En av männen och kvinnan var hemmahörande på Öland. Den andra mannen hade sin hemort utanför Kalmar län.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.