Nyköpingsbo misstänks för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man från Nyköping sitter anhållen misstänkt för mord på en 21-årig kvinna i Karlskrona i måndags. Mannen är dömd för flera brott sedan tidigare.

Det var sent i måndagskväll som polisen larmades om att en kvinna i 20-årsåldern hittats svårt skadad i ett bostadsområde i Karlskrona. När polis och ambulans kom dit konstaterades att kvinnan hade avlidit. Dödsfallet rubriceras som mord.

Dömd för flera brott

Senare under måndagsnatten grep polisen två personer som nu sitter anhållna misstänkta för mordet på kvinnan. Den ena personen är en man i 40-årsåldern som är bosatt i Nyköping. De senaste fem åren har han åtalats vid Nyköpings tingsrätt vid flera tillfällen, bland annat för narkotikabrott och rån. Tidigt i morse grep polisen ytterligare en person, som senare anhölls. Enligt polisen har offret och de tre anhållna männen haft någon form av relation till varandra.

Utsatts för grovt våld

Polisens informatör Ewa-Gun Westford uppger att den döda kvinnan har utsatts för grovt våld.

– Vi vet fortfarande inte hur hon dog. Kroppen ska därför obduceras snarast, säger hon till SVT Nyheter Blekinges reporter.

Den tekniska undersökningen runt brottsplatsen fortsätter under dagen. Polisen ska även hålla fler förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.